ADM-beleid en alcohol ‘cadeau’

De uitnodigingen van kerstborrels en eindejaarsbijeenkomsten vliegen je om de oren. En ik snap het heel goed, als bedrijf wil je iets voor je medewerkers organiseren om ze te bedanken voor afgelopen jaar. Standaard bestaat dat uit een bijeenkomst met smakelijke hapjes om de vakantie in te luiden en even gezellig met collega’s een drankje te doen. De alcohol vloeit dan rijkelijk. Want dat doe je al jaren zo.

Past dit nog bij je beleid?

Apart fenomeen eigenlijk als je een ADM-beleid voert binnen een bedrijf en toch alcohol schenkt of uitdeelt. Wordt het niet tijd om momenten als deze anders te organiseren? Geen alcohol in het kerstpakket, ook niet naar relaties. Doe je dit omdat het zo hoort of omdat het nog steeds past in deze tijd? Een kerstborrel met allerlei soorten drank, doen of niet doen?

Hoeveel glazen vind je nog acceptabel en wanneer kan het niet meer? Zorg je ook dat je medewerkers weer veilig thuis komen? Waar trek je de grens als werkgever?

Zero tolerance

Een evenement gezellig maken zonder alcohol, het is mogelijk. En je straalt meteen uit dat alcoholgebruik binnen het bedrijf niet getolereerd wordt. Ook niet op dit moment. Beter totaal niet, dan een klein beetje. Dat is pas duidelijk. Want wat is een beetje? En wil je dit wel als werkgever faciliteren of ben je die durfal die voor vernieuwing gaat en ‘nee’ zegt tegen alcohol op het werk?

Zorgplicht

Onder werktijd ben je als werkgever verantwoordelijk voor je medewerkers. In overeenkomsten met je medewerkers staat dat je voor ze zorgt in geval van ziekte of verzuim. Dat is de zorgplicht. Die komt ook ter sprake als er een doseringsprobleem wordt geconstateerd bij een medewerker. Je moet hulp bieden. Het gaat om mensen, jouw mensen. Neem je die dan ook in de feestmaanden serieus?

Ga jij voor een alcoholvrije maand? Of is dat te controlerend als werkgever? Is de verleiding volledig uitschakelen een goede zet of verpest je dan het feestje? Ik ben heel benieuwd naar je mening hierover.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?