Home 5 ADM-voorlichting

ADM-voorlichting

ADM-voorlichting

Een ADM-doseringsprobleem stopt niet bij de incheckklok op het werk. Sterker nog, cijfers geven aan dat 70% van de mensen met een afhankelijkheidsprobleem een vaste baan heeft. ADM-misbruik komt vaker voor dan je denkt. We durven te stellen dat in elke organisatie mensen met een ADM-doseringsprobleem werken. Wellicht is het nu nog niet opgemerkt, maar de kans dat collega’s worstelen met ADM-gebruik is ruimschoots aanwezig. 

Tijdens ADM-voorlichtingsbijeenkomsten is het vaak even slikken. Deelnemers die nog nooit in aanraking gekomen zijn met ADM-gebruik, bekijken de soorten pillen met vreemde ogen. Anderen herkennen juist symptomen en situaties vanuit de privésfeer of bij zichzelf. Onze ervaringsverhalen met ADM-gebruik laten regelmatig een diepe indruk achter en sterken het gevoel dat werknemers samen de strijd aangaan tegen ADM-misbruik. We beloven een gedenkwaardige bijeenkomst als we ADM-voorlichting komen geven.

Confrontatie en bewustwording
Verslaving is een taboe-onderwerp, terwijl afhankelijkheid van ADM en ADM-doseringsproblemen bestaan. Het ís er al, ook op de werkvloer. ADM-voorlichting geven is in onze ogen vooral zichtbaar maken en erkennen dat ADM-gebruik bestaat. We schuwen de confrontatie niet. We gaan in op de symptomen en de impact van onder invloed aan het werk zijn. Die impact van ADM-gebruik is enorm voor de gebruiker als ook voor de collega’s, het draait om de veiligheid op de werkvloer. Met dat besef wil je samen die verantwoordelijkheid oppakken om incidenten te voorkomen. Een goede ADM-voorlichting voor werknemers maakt ieder bewust van die gezamenlijke verantwoordelijkheid. Tijdens de ADM-voorlichting ontvangen medewerkers inzichten en is er volop ruimte voor interactie, vragen stellen en delen van ervaringen, onder deskundige begeleiding van onze ADM-trainers.

Incompany ADM-voorlichting
De uitvoering van het ADM-beleid vergt voorlichting aan álle werknemers. Zij zijn de ogen en oren op de werkvloer en kunnen leidinggevenden sneller een seintje geven over ADM-misbruik, afwijkend gedrag of gevaarlijke situaties. Meer kennis over ADM-gebruik en vooral ook de bewustwording van het feit dat je samen verantwoordelijk bent voor een veilige werkomgeving komt aan de orde in de incompany ADM-voorlichting.

Deelnemers aan ADM-voorlichting
We horen veel verhalen en delen graag enkele reacties op onze ADM-voorlichtingsbijeenkomsten met je. Meer ervaringen vind je op onze pagina Opdrachtgevers

Vrijblijvend contact over ADM-voorlichting? Dat kan, vraag nu een gratis adviesgesprek aan via onderstaand formulier, bel 06-16388133 of stuur een bericht naar info@adm-support.nl

Via Google kwam ik in contact met Edo. We hadden behoefte aan een workshop, die onze leidinggevenden voorlichting verstrekte over ADM-gebruik. Het klinkt wellicht gek, maar Edo vertelt met verve over verslavingsproblematiek, juist omdat hij als persoon hiermee bekend is. Dat vind ik meteen ook zo krachtig aan zijn trainingen. Hij laat bovendien ook andere experts aan het woord en dat maakt eveneens indruk. We zien zelfs dat collega’s daardoor beter op elkaar letten. 

Wat is verslaving, hoe herken je de signalen en hoe ga je ermee om, zijn onderwerpen die ter sprake komen. Hij vertelt daarbij ook zijn eigen verhaal. De manier waarop hij de workshop brengt, is verfrissend, leerzaam en ook confronterend. Zijn expertise is goud waard en tot op heden heb ik nog geen negatieve reactie op deze workshops ontvangen. 

We hebben zo’n 2500 medewerkers in dienst en op enorme kraanschepen werken 400 à 500 mensen. Daar heerst een zero tolerance beleid ten aanzien van ADM. Medewerkers worden daar regelmatig gecontroleerd en op het schip is geen alcohol verkrijgbaar. Ook op kantoor geldt overigens een zero tolerance beleid. Op onze werven houden we ook frequente controles. Bovendien kunnen medewerkers via onze maatschappelijk werker of Arbo-medewerker, via de bedrijfsarts of rechtstreeks via ADM-support hulp inroepen bij een verslaving zonder dat wij als werkgever weten om wie het gaat. We vinden het belangrijk dat we hulp bieden en ADM-beleid heeft ook een preventieve werking.

Jan Willem Goedknegt

General Manager Human Resources, Heerema Marine Contractors Nederland SE

Neem contact met ons op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?